070-445 09 30
info@takbytenivast.se

Takbyte Göteborg

Ett gammalt tak är alltid bra att byta ur investeringssynpunkt. Faktum är att ett takbyte kan vara den mest lönsamma och mest värdehöjande renovering som din fastighet kan få. En färsk undersökning från mäklare visar att ett takbyte kan skapa en värdeökning av er fasstighet med 15-30% av värdet, beroende på vart fastigheten ligger. Att byta taket är till och med mer värdehöjande än att exempelvis byta fönster.

Har man ett dåligt tak, så skulle det innebära att värdet på huset dras ned och vid en försäljning skulle det innebära att du faktiskt förlorar mer pengar än om du hade investerat i ett takbyte och sedan sålt huset. Många kanske inte vet om deras tak är dåligt eller bör bytas på grund av att det inte läcker in. En tumregel, förutom att man borde byta taket innan det läcker in, är att kolla upp hur gammalt taket är. När byttes det senast? Är det bytt över huvud taget? Vår erfarenhet är att alla tak med betongpannor från 60, 70 och 80-talet måste bytas.

Bli uppringd

Garantier för ditt tak

Vi skickar alltid garantisedlar till kunderna på de olika materielen som används och vi lämnar 10 års garanti. ROT-Avdraget ger en skön ekonomisk lättnad för kunden, som får tillbaka 30% av arbetskostnaden. Avdraget är inget som kunden själva måste ansöka om. Det gör vi! Avdraget är redan avräknat på fakturan!
När är det dags att byta tak?

Är ditt tak äldre än 30 år så gäller inte heller hemförsäkringen vid skador som tillkomma pga av att taket börjar läcka. Vi ser många områden i Halmstad, Falkenberg, Varberg, Kungsbacka, Göteborg och Borås som är byggda under 70 och 80-talet där majoriteten av fastighetsägarna ännu inte bytt sina tak.

Hur lång tid tar det att byta tak?

Vi brukar säga att det tar 1-2 veckor för våra takläggare. Tak kan se olika ut och ha olika taklutningar. Så tiden kan variera lite.

Kan man byta tak året om?

Ja, det kan man. Det är inte temperaturen som spelar roll när man tar av det gamla taket, det är nederbörd. Vi river inte av ett tak när det regnar. Då väntar man en dag eller två tills vädret ser stabilare ut. Att riva av och vädersäkra ett tak tar ungefär en dag. Sedan kan det regna utan att det gör något.